Pstruh v alobalu

4 pstruzi, 80 g másla nebo rostlinného tuku, 4 lžíce jemně nasekané cibule, 4 lžíce sekané petrželky, sůl, pepř, citronová šťáva, hořčice, vše podle chuti, Alobal

 

Pstruhy vykucháme a břišní dutinu dobře vyčistíme a opláchneme studenou vodou. Máslo utřeme s usekanou cibulí, petrželkou, dochutíme hořčicí, solí pepřem a citronovou šťávou. Máslovou směs vložíme stejným dílem do pstruhů, každého zvlášť zabalíme do Alobalu a na obou koncích dobře uzavřeme. Pečeme na grilu as 7 – 10 minut z každé strany. Podáváme na talíře v Alobalu, otevřeme až při jídle. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory se sekanou zelenou petrželkou a salát z čerstvé zeleniny.