Ryba se sýrem a špenátem

1 kg mořské štiky nebo mořského candáta (případně i sladkovodní ryby), 50 g rostlinného tuku nebo oleje, 400 g zmrazeného špenátu, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti, 100 g eidamu nebo čedaru, 1 – 2 cibule

 

Na části rozehřátého tuku osmažíme oloupanou drobně nakrájenou cibuli do zlatova. Přidáme špenát, citronovou šťávu a dusíme. Mezitím očistíme a nafiletujeme ryby, nařežeme je na porce a na zbylém tuku v pánvi prudce opečeme z obou stran. Pak dáme na dno ohnivzdorné mísy špenát, na něj položíme opečené porce ryb, okořeníme solí a pepřem a bohatě posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme asi 5 – 10 minut v horké troubě nebo grilu. Podáváme s vařenými brambory.