Zapečené filé triestino

600 g rybího filé (můžeme případně sami připravit z mořské štiky, mořského candáta apod.), 1 citron, 100 g strouhaného křenu, 50 g rajčatového protlaku, 2 cibule, sůl a pepř podle chuti, 80 g másla, 2 – 3 sladkokyselé okurky.

 

Filé rozdělíme na 4 porce, opláchneme studenou vodou, ze všech stran potřeme citronovou šťávou a vložíme je do vymaštěné ohnivzdorné nádoby (sklo, kamenina). Rajčatový protlak promícháme s křenem a směsí filé potřeme. Okurky a oloupané cibule nakrájíme na kolečka a klademe je v další vrstvě na filé, povrch pokryjeme vločkami másla a pečeme v horké troubě asi 10 – 20 minut. Aby nám cibule příliš nezhnědla, můžeme asi po 10 minutách nádobu přikrýt alobalem a znovu dát do trouby. Podáváme svařenými brambory.