Zapečené slávky (mušle) se sýrem

500 g mušle ve vlastní šťávě (z konzervy), 350 g rajčat, 1 paprikový lusk, 2 malé cibule, 1 stroužek česneku 150 g sladké smetany, šťáva z 1 citronu, 1 lžička worcesterské omáčky, sůl, pepř podle chuti, 60 g strouhaného parmezánu, 70 g strouhaného ementálu nebo moravského bochníku, 70 g bylinkového másla, 100 g nálevu z konzervy.

 

Mušle vyjmeme z konzervy, necháme přes cedník řádně odkapat a vložíme na dno vymaštěné ohnivzdorné nádoby. Rajčata nakrájíme na čtvrtky a klademe je na mušle. Oloupané cibule jemně nakrájíme a posypeme jimi rajčata. Nálev z konzervy smícháme se smetanou, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou, solí a pepřem a zalijeme směs v ohnivzdorné nádobě. Celý povrch posypeme oběma strouhanými sýry a poklademe plátky bylinkového másla. Zapékáme 1 minut. Podáváme s pečivem.