Zapékané brambory s uzenou rybou
400 g uzené ryby (halibuta, makrely, mořského candáta nebo marény), 300 g vařených brambor, 100 g zmrazeného nebo sterilovaného hrášku, 200 g zmrazené zeleninové směsi, 3 vejce, 2 dl mléka, sůl, pepř, mletá paprika podle chuti, šťáva z 1 citronu, 50 g eidamu nebo čedaru, 80 g másla.
Maso uzených ryb vykostíme, zbavíme kůže a rozmělníme vidličkou na drobnější kousky. Vařené brambory nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpustíme část másla, na něm podusíme hrášek a zeleninu. Do vymaštěné ohnivzdorné nádoby klademe nakrájené plátky brambor vrstvu zeleniny, pak rybí maso, okořeníme solí, pepřem mletou paprikou, pokryjeme zbylou zeleninou. Poslední vrstvu tvoří opět brambory. Pokapeme citronovou šťávou a zalijeme rozšlehanými vejci v mléce. Povrch posypeme strouhaným sýrem. Zapékáme 20 – 25 minut v horké troubě.