Marinované rybí filety gratinované

300 g marinovaných rybích filetů, 300 g vařených brambor 2 natvrdo uvařená vejce.

Omáčka „gratin“: 2 lžíce másla 2 lžíce sekané cibule, 3 lžíce hladké mouky, 3 dl mléka, sůl, pepř, 2 lžičky sekané zelené petrželky, 100 g strouhaného eidamu nebo čedaru, 2 lžíce másla

 

Marinované rybí filé vyjmeme z nálevu a necháme řádně odkapat. Pak je nakrájíme na drobné kousky, nebo proužky. Ve vhodné nádobě rozpustíme část másla a zpěníme v něm cibuli, přidáme mouku a smícháme s mlékem. Povaříme několik minut, pak dochutíme solí a pepřem a vmícháme sekanou petrželku. Vařené oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky a vejce drobně nasekáme. Do máslem vymazané ohnivzdorné mísy vkládáme ve vrstvách nejprve brambory, pak rybí maso, vejce a poslední vrstvu tvoří opět brambory. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pokryjeme vločkami másla. Zapékáme v horké troubě asi 20 minut.