Pstruh ,,Keňa"

4 pstruzi, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř, 2 lžíce hladké mouky, 4 lžíce oleje, 2 banány, 2 lžíce kečupu, petrželka, tuk.

 

Pstruhy vykucháme, břišní dutinu dobře vyčistíme a opláchneme studenou vodou. Potřeme citronovou šťávou a dostatečně okořeníme pepřem a prosolíme. Takto upravené pstruhy osmažíme z každé strany na oleji do červena. Pak je vyjmeme a uchováme na teplém místě. Banány olupáme, podélně rozřízneme a opečeme na tuku z ryb až získají zlatou barvu. Na talíř klademe vždy 1 pstruha, na něj polovinu pečeného banánu, posypeme jemně sekanou petrželkou a uprostřed ozdobíme lžičkou kečupu. Polijeme troškou rozpuštěného tuku. Podáváme s rýží.