Slanečkové řezy po švédsku

1 sklenice (500 g) loupaných slanečkových řezů, ½ l mléka

Nálev: 100 g plnotučné hořčice, 50 g kremžské hořčice, 100 g jemně sekaného kopru čerstvého nebo sterilovaného, 2 – 3 nahrubo roztlučené kuličky pepře, špetka tlučeného nového koření, 2 lžíce oleje ze slanečkových řezů, 2 lžičky cukru.

 

Slanečkové řezy vyjmeme, necháme okapat od přebytečného oleje, máčíme v mléce asi 2 – 3 hodiny. Mezitím si připravíme speciální nálev tak, že smícháme hořčici, kopr, koření, olej a cukr. Pak vyjmeme řezy z mléka a odkapané vkládáme ve vrstvách do skleněné nádoby. Každou vrstvu zalijeme připraveným nálevem a dbáme na to, aby byly řezy dobře pokryty. Uložíme na 1 den do chladničky. Podáváme s natvrdo vařenými vejci a tmavým chlebem.