Mletá uzená ryba se slanečky

2 loupané slanečkové řezy, 300 g vykostěného masa uzené mořské štiky, nebo uzeného mořského candáta (případně uzené mareny), 70 g majonézy, 2 čerstvé menší salátové okurky, 6 – 8 nakládaných oliv, 4 – 5 listů hlávkového salátu, pepř na dochucení, šťáva z ½ citronu.

 

Slanečkové řezy a uzenou rybu umeleme na masovém strojku. Vzniklou hmotu dochutíme pepřem, citronovou šťávou a promícháme. Okurky oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata na osminky, cibulku drobně nasekáme. Na dezertní talířky klademe listy hlávkového salátu a na ně vytvarovaný kopeček směsi, který posypeme cibulkou. Kolem okraje talířku klademe střídavě plátky okurek a kousky rajčata, případně mírně pokapeme vinegretem .