Bramborový salát s marinovanými rybami

1 sklenice 500 g marinované rybí filety v oleji, 400 g zmrazené mrkve s hráškem, 600 g vařených brambor, 2 – 3 cibule

Nálev: 100 g oleje (z původní sklenice), šťáva z 1 citronu, sůl, cukr, mletý pepř podle chuti, 1 lžička ostré hořčice.

 

Okapané marinované rybí filety nakrájíme na kostky asi 2 x 2 velké. Oloupanou cibuli jemně nasekáme, brambory nakrájíme na tenké plátky, proužky nebo kostky. Mrkev a hrášek uvaříme ve slané vodě doměkka, zcedíme a necháme vystydnout. Mezitím si připravíme nálev smícháním všech přísad a podle chuti osolíme a okořeníme. Do hlubší skleněné nádoby dáme rybí maso, brambory, zeleninu, cibuli a zalijeme připraveným nálevem. Vše opatrně 2 – 3x po chvíli promícháme a necháme asi 2 hodiny v chladu uležet. Podáváme s opečeným chlebem.