Krevetový koktajl

150 g zmrazených loupaných krevetek, 80 g majonézy, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička kečupu, 1 – 2 kapky Tabasca, ½ kávové lžičky hořčice, pepř, sůl, podle chuti, 4 – 5 listů hlávkového salátu, 1 citron, na ozdobu šlehanou smetanu a čerstvý kopr.

 

            Krevetky pod studenou vodou rozmícháme, až jdou lehce od sebe. Majonézu smícháme s kečupem, hořčicí, dochutíme tabascem, pepřem a solí a opatrně vmícháme citronovou šťávu, listy hlávkového salátu nakrájíme na proužky, dáme na dno skleněného poháru, na ně vložíme krevetky a zalijeme připravenou majonézou. Kolečka citronu z jedné strany nařízneme a navlékneme na okraj poháru dvě proti sobě a zdobíme šlehanou smetanou a čerstvým koprem. Podáváme s opečenými plátky veky