Švédská rybí polévka

300 g jakéhokoliv rybího filé, asi 10 malých cibulek, 2 polévkové lžíce másla, asi 300 g loupaných sterilovaných rajčat, ½ l silného vývaru (Masox), 100 g bílého vína, 1 lžičku jemně umletého tymiánu, 7 g zmrazených loupaných krevetek, 100 g šlehačky, 30 g jemně posekaného čerstvého nebo sterilovaného kopru

 

Oloupané celé cibulky krátce podusíme na rozpuštěném másle, zalijeme vývarem (bujón) a vínem, přidáme tymián, oloupané rajčata a mírně vaříme asi 15 minut. Rozmrazené filé nakrájíme na malé kousky, vložíme do polévky a vaříme dalších 5 – 10 minut. Odstavíme s ohně, vmícháme krevetky a pevnou šlehačku, znovu přivedeme k varu a hned odstavíme. Před podáváním polévku sypeme jemně sekaným koprem.