Ucha

200 g aljašské tresky, 200 g vitlinga, 300 g marény, 100 g libového vařeného uzeného masa, ¾ l vody 2 bobkové listy, 3 – 4 zrnka celého pepře, 1 feferonku, 4 brambory, 1 kořenová petržel, 1 menší celer, 3 polévkové lžíce sekané pažitky nebo kopru, šťáva z 1 citronu, sůl.

 

Ryby vykucháme, očistíme a nakrájíme na menší příčné řezy, uzené maso nakrájíme na menší kousky. Ryby vložíme do většího hrnce se studenou vodou (aby byly zcela vodou pokryty) a přivedeme do varu. Přidáme koření, sůl, oloupané brambory nakrájené na menší kostičky, očištěnou petržel a celer nakrájené na tenké nudličky, přilijeme vodu a vše povaříme asi 8 – 10 minut. Přidáváme uzené maso a vaříme ještě dalších 5 – 10 minut. Naléváme do hlubších polévkových misek a bohatě posypeme sekanou pažitkou nebo koprem. Každou porci dochutíme lžičkou citronové šťávy.