Polévka z mušlí

300 g mušlí ve vlastní šťávě (1 konzerva), 1 cibule, 2 pórky, 4 brambory, 2 lžíce sekané zelené petrželky, 1 stroužek česneku, sůl a pepř podle chuti, šťáva z ½ citronu, ¾ l vody, 2 lžíce neslazeného kondenzovaného mléka, 40 g másla

 

Mušle vyjmeme z konzervy a necháme přes cedník řádně odkapat. Mezitím rozehřejeme na pánvi máslo, zpěníme v něm pórek a cibuli, zalijeme ¼ l vody, přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, utřený česnek, okapané mušle a vše asi 4 – 5 minut podusíme. Ve zbytku mírně osolené vody vaříme rozkrájené brambory do měkka, přidáme obsah pánve, krátce povaříme a nakonec vmícháme kondenzované mléko a petrželku. Podáváme se smaženou houskou, nebo těstovinovým hráškem apod.