Studená rybí polévka bejrút

200 g rybího filé, 30 g zrazených předvařených loupaných krevetek, 250 g bílého jogurtu, 250 g acidofilního mléka, 1 salátová okurka, 1 lžíce citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti, 2 vrchovaté lžičky cukru, 1 lžička sekané pažitky, 1 lžička sekané zelené petrželky, (pokud seženeme – 1 lžička jemně posekaných lístků máty peprné)

 

            Filé uvaříme asi ve ¼ l mírně osolené vody (10 – 15 minut). Vyjmeme a necháme vychladnout. Pak rozdělíme vidličkou na drobné kousky. Krevetky necháme mezitím řádně rozmrazit. Okurku oloupeme a nakrájím na velmi drobné kostičky. Pak smícháme jogurt, acidofilní mléko a ostatní přísady, vmícháme vychladlé rozmělněné filé a krevetky. Dobře promícháme a necháme v chladničce asi ½ hodiny vychladit. Podáváme v polévkových miskách