Sardinky v listovém těstě

4 krabičky sardinek v oleji, 500 g listrového těsta, 1 vejce pepř 1 lžíce hořčice, 1 menší cibule.

 

Listové těsto vyválíme na tloušťku asi 1 cm a rozdělíme na kousky asi 10 x 12 cm. Sardinky vyjmeme, necháme okapat, opatrně vyjmeme páteřní kost, abychom neporušili jednotlivé půlky ryb. Na každý kousek těsta položíme půlku sardinky, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme troškou jemně nasekané cibule. Pak přiložíme druhou půlku sardinky, okraje těsta potřeme bílkem, utvoříme taštičku a potřeme žloutkem. Pečeme na plechu v horké troubě asi 15 – 20 minut. Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny (hlávkový salát, ředkvičky, rajčata) promícháme s olejem a citronovou šťávou.