Pirožky s tuňákovou pomazánkou

250 g tuňákové pomazánky, 250 g měkkého tvarohu, 1 sýr žervé 1 vejce vařené natvrdo, 1 – 2 sladkokyselé okurky, 1 lžíce citronové šťávy, 500 g listového těsta.

 

Tuňákovou pomazánku utřeme s tvarohem a žervé, vmícháme vařený žloutek, smíchaný na kašičku s citronovou šťávou. Bílek drobně usekáme, okurky nakrájíme na kostičky a vše rovněž vmícháme do připravené směsi. Listové těsto vyválíme asi na ½ cm silný plát, nařežeme na kousky 10 x 12 cm. Na každý plátek dáme porci připravené náplně a stočíme do tvaru válečku. Konce smáčknutím uzavřeme. Pirohy pečeme v horké troubě na plechu do zlatohněda. Podáváme horké s tatarskou omáčkou. (Pro obměnu je možné místo tuňákové pomazánky použít konzervu „Džuveč s tuňákem“ a přidat 50 g majonézy).