Rybí filé se špenátem

300 g jakéhokoliv rybího filé, ocet, sůl, 50 g másla nebo rostlinného tuku, 50 g cibule, 1 vejce, 400 g zmrazeného špenátu, 50 g strouhaného sýra, sůl, pepř, strouhaný muškátový ořech podle chuti.

 

Filé rozmrazíme jen částečně, aby se dalo krájet na širší porce, cibuli nakrájíme na kostičky. V ohnivzdorné nádobě rozpustíme tuk a cibuli v něm krátce podusíme, přidáme špenát a za stálého míchání necháme rozmrazit. Potom vmícháme sůl, pepř, trochu muškátu a nakonec 1 vejce. Kousky osoleného filé položíme na špenát, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme v troubě při střední teplotě asi 20 – 25 minut. Podáváme svařenými brambory nebo s houskovými knedlíky.