Dušené filé s křenovým tvarohem
300 g rybího filé, případně filetované maso z mořské štiky, mořského candáta apod., 1 citron, 150 g měkkého tvarohu, 3 lžíce mléka, 2 lžíce strouhaného křenu, 1 lžička sekané pažitky, na špičku nože soli a stejné množství cukru
Filé opláchneme studenou vodou, osušíme utěrkou, pokapeme ze všech stran citronovou šťávou a mírně osolíme. Ve vymaštěném hrnci necháme filé asi ve 1/4 l vody na mírném ohni 15 – 20 minut „táhnout“. Mezitím připravíme omáčku takto: tvaroh smícháme s mlékem, přidáme křen, pažitku, sůl a cukr a důkladně promícháme, až vznikne hustá omáčka. Dušené porce filé na talíři přelijeme tvarohovou omáčkou a jako přílohu podáváme vařené brambory se sekanou zelenou petrželkou.