Tresčí filé po Švýcarsku

750 g tresčího filé bez kůže, 1 citron, sůl, mletá paprika (sladká, pálivá – podle chuti), 1 hlavička česneku, olej k potření, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 150 g eidamského sýra v plátcích, hlávkový salát a na kolečka nakrájený citron k ozdobení.

 

Filé opláchneme studenou vodou, potřeme po obou stranách utřeným česnekem se solí, olejem a pečeme po obou stranách do zlahonědé barvy. Upečené filé hojně pokapeme citronovou šťávou, osolíme, okořeníme paprikou, posypeme sekanou petrželkou a pokryjeme plátky sýra. Zapékáme až se sýr roztaví. Podáváme na listu hlávkového salátu, ozdobené kolečkem citronu. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory, případně smažené bramborové hranolky.