Uzené ryby s vejci na toastech

400 g vykostěného masa uzených ryb (makrela, mořský candát, maréna apod.), ¼ l mléka, 8 vajec, sůl a pepř podle chuti, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžíce mléka, 8 plátků toastového chleba, máslo.

 

Vykostěné maso uzených ryb namáčíme ve ¼ l mléka asi 15 – 20 minut. Pak ho vyjmeme a řádně odkapané vidličkou rozdělíme na malé kousky (vločky). Vejce mírně ušleháme a podle chuti, ale pikantně okořeníme a osolíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mléko, okořeněná vejce a za stálého míchání na mírném ohni necháme srazit. Pak vmícháme maso uzených ryb, worcesterskou omáčku a citronovou šťávu. Opečeme plátky toastového chleba, každý potřeme mírně máslem a navršíme směs vajec s uzenými rybami.