Pizza s uzenou rybou a sardelí

200 g vykostěného masa uzených ryb bez kůže (makrely, mořský candát, maréna, halibut), 100 g uzeného vepřového masa, 200 g loupaných rajčat, 2 cibule, 1 plechovka sardelových oček s kapary, 1/2 lžičky oregana, špetku šalvěje, 5 lžic oleje, 12 plněných oliv, 2 lžíce rajského protlaku, 100 g ementálu.

 

Droždí rozpustíme ve vlažné vodě. Do mouky dáme sůl a droždí, vypracujeme těsto a necháme přikryté asi 30 minut vykynout. Pak vyválíme 2 okrouhlé pizzy (velké kulaté koláče), asi 1 – 1 ½ cm silné a dáme je na vymaštěné plechy. Rajčaty rozkrájíme a rozdělíme je rovnoměrně na obě pizzy. Maso uzených ryb rozmělníme vidličkou, uzené maso nakrájíme na tenké proužky a pokryjeme vrstvu rajčat. Oloupané cibule nahrubo nakrájíme, zpěníme na trošce oleje a dáme na vrstvu masa. Ementál nakrájíme na tenké plátky, obě pizzy jím pokryjeme a povrch potřeme stejnoměrně rajčatovým protlakem. Nakrájíme olivy na plátky a rozdělíme je spolu se sardelovými očky na obě pizzy. Nakonec posypeme oreganem a šalvějí, pokapeme olejem a pečeme ve velmi horké troubě asi 15 – 20 minut.