Vařená ryba s tvarohovou omáčkou

800 g ryby (mořská štika, aljašská treska), 1 cibule, 1 pórek (bez natě), 1 kořenová petržel, 1 bobkový list, 3 – 4 zrnka celého pepře, sekaná pažitka, hlávkový salát.

Tvarohová omáčka: 150 g tvarohu (měkkého), 150 g smetany, 1 svazek ředkviček, sůl a pepř podle chuti

 

Vodu se zeleninou a kořením přivedeme k varu, vložíme do ní vykuchané, očištěné a omyté ryby nařezané na kousky (bez hlav a ocasů) a vaříme je doměkka. Necháme vychladnout ve vývaru, pak je položíme na talíře, posypeme pažitkou, obložíme listy omytého hlávkového salátu, na které dáme vydatné porce tvarohové omáčky, připravené takto: tvaroh v misce zředíme smetanou, ochutíme solí a pepřem a promícháme. Ředkvičky očistíme, opláchneme, nakrájíme na tenké plátky a vmícháme do tvarohové omáčky. Jako přílohu podáváme horké vařené brambory s máslem.