Rybí segedínský guláš

600 g aljašské tresky nebo mořské štiky ocet sůl, 60 g uzeného bůčku nebo anglické slaniny, 50 g cibule nakrájené na kostky, 300 g kysaného zelí, 30 g rajčatového protlaku, 2 jablka nakrájená na kostky 100 g rajčat nakrájených na kostky, 50 g kyselé smetany, sůl, pepř, 2 – 3 bobulky jalovce, 1 hřebíček, ½ bobkového listu

 

Tresku nebo štiku po rozmrazení vykostíme a zbavíme kůže. Maso očistíme, opláchneme studenou vodou, okyselíme, osolíme a nakrájíme na větší kostky. Ve vhodné ohnivzdorné nádobě nebo kastrolu rozpustíme slaninu, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, mírně podusíme, přidáme rajčatový protlak, kysané zelí, na kostky nakrájené jablko, rajčata a koření. Podlijeme troškou vody, podusme, přidáme kostky rybího masa a vše dusíme doměkka. Před podáváním vmícháme kyselou smetanu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskový knedlík.