Pikantní pomazánka z rybích konzerv

1 konzerva ryb v oleji a ve vlastní šťávě (350 g), 100 g sterilované papriky, 1 feferonka, šťáva z 1 citronu, 50 g sekané pažitky, 1 menší cibule, 1 stroužek česneku, 50 g majonézy, 150 g tvarohu, sůl a pepř podle chuti, 1 lžíce ostré hořčice

 

Majonézu utřeme s tvarohem, osolíme, opepříme a přimícháme obsah konzervy (včetně kostí) a vše utřeme na hustší pastovitou pomazánku. Sterilované okapané papriky nahrubo nakájíme, feferonku vyčistíme a velmi jemně usekáme. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme, stroužek česneku utřeme s troškou soli a vše spolu se sekanou pažitkou a hořčicí vmícháme do pomazánky. Necháme v ledničce asi ½ hodiny uležet. Pikantní pomazánku mažeme na chlebíčky a ozdobíme proužky citronu bez kůry.