Ryba po Indicku

1 kg štiky, candáta nebo mořské štiky, 50 g oleje, 1 – 2 cibule, 50 g hladké mouky, 1 lžíce kari koření, ¾ l kuřecího nebo masového vývaru (z kostky) 1 lžíce rozinek, 2 – 3 rajčata, 1 lžíce zeleného hrášku

 

Na hlubší pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, mouku, kari koření a smažíme do zlatova. Pak postupně přilijeme vývar a za neustálého míchání vaříme až omáčka začne houstnout. Mezitím ryby vykucháme, očistíme, zbavíme kůže a nafiletujeme. Hotové filety nakrájíme na kostky, z rajčat vyjmeme dužinu (nebo použijeme loupaná sterilovaná rajčata) a vše promícháme do omáčky a podusíme asi 10 minut. Nakonec přidáme hrášek a rozinky a ještě chvíli podusíme. Podáváme s rýží.