Lečo s aljašskou treskou
500 g aljašské tresky, 80 g oleje, 100 g cibule, 80 g rajčatového protlaku, 400 g (1 balíček) zmrazené nebo sterilované lečo bez vajec, 15 – 20 g hladké mouky, mletý pepř a sůl podle chuti, 2 stroužky česneku
Zmrazenou aljašskou tresku očistíme, osolíme a dáme na část rozehřátého tuku, podlijeme trochou vody a dusíme asi 15 minut. Zchladlou rybu vykostíme a stáhneme kůži. Na zbylém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme podušené maso tresky, rajčatový protlak, zalijeme 1 dl vody a dusíme doměkka. Pak přidáme lečo, podle chuti osolíme, opepříme a chvíli podusíme. Oloupané stroužky česneku utřeme a po odstavení vmícháme. Podáváme s černým chlebem nebo vařenými brambory.