Krevety po provensálsku
300 g zmrazených loupaných krevetek, 70b g másla, 30 g oleje, 1 cibule, 400 g čerstvých rajčat, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžička kečupu, 1 lžička cukru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sekané zelené petrželky, sůl a pepř podle chuti, 100 g bílého vína, 150 g vývaru z Masoxu
Nerozmrazené krevety povaříme asi 3 – 5 minut ve vývaru. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Na másle a oleji osmahneme jemně sekanou cibuli, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky, protlak a kečup, petrželku, bílé víno a vše podusíme za občasného promíchání asi 25 – 30 minut. Pak propasírujeme přes cedník, přidáme krevetky, utřený česnek se solí a prohřejeme. Podáváme horké s vařenou rýží.