Švýcarský rybí řízek
600 g rybího filé, 1 ½ lžičky soli, 1 lžička mleté sladké papriky, mletý pepř, šťáva z 1 citronu, 100 g plátkového sýra (eidam, moravský bochník apod.), 3 čerstvá rajčata, na obalení mléko, vejce, strouhaná houska, olej na smažení
Rozřízneme filé na tenčí čtverhranné plátky stejné velikosti a v sudém počtu, potřeme je solí, pepřem, paprikou a pokapeme citronovou šťávou, rajčata nakrájíme na kolečka. Na 1 plátek filé položíme vždy 1 plátek sýra, kolečko rajčete a přikryjeme druhým plátkem filé. Tyto „dvojité“ filety obalíme nejprve v mléce, pak v rozšlehaném vejci a nakonec ve strouhance. Smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji do zlatohněda. Podáváme s brambory