Smažené filé v těstíčku po námořnicku

500 g rybího filé bez kůže, 50 g drobně sekané pažitky, šťáva ze 2 citronů, sůl a pepř podle chuti, hladká mouka na obalení

Těstíčko: 100 g hladké mouky 1 lžička cukru, 2 lžíce olivového oleje, 1 vejce, ½ sklenice piva nebo bílého vína, sůl podle chuti.

 

Filé nakrájíme na středně velké porce, mírně je naklepeme a marinujeme asi 2 hodiny v citronové šťávě se solí a pepřem během marinování filé několikrát obrátíme. Mezitím připravíme těstíčko: v pivě nebo víně rozmícháme mouku na kašičku, přidáme cukr, sůl, olivový olej a žloutek. Ušleháme sníh z bílku, vmícháme do těstíčka a necháme 15 – 20 minut odležet. Porce marinovaného filé ze všech stran posypeme sekanou pažitkou, obalíme v mouce a těstíčku a smažíme na rozpáleném tuku z každé strany asi 4 – 6 minut. podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.