Ryba s mandlemi

1 kg ryb (pstruh, maréna, aljašská treska), 150 g hladké mouky, šťáva z 1 citronu, sůl a pepř podle chuti, 1 lžička mleté sladké papriky, 100 g másla, 100 g loupaných, nahrubo sekaných mandlí, 1 citron

 

Ryby, pokud nejsou kuchané, vyčistíme, opláchneme studenou vodou, pokapeme ze všech stran, citronovou šťávou a osolíme. V mouce smíchané s paprikou, pepřem a solí ryby obalíme. Smažíme je v rozpáleném másle asi 7 – 10 minut z každé strany až jsou dobře propečené. Do vysmažené šťávy s tukem přidáme trochu citronové šťávy a ryby několikrát šťávou polijeme. Ve zbytku tuku osmažíme nahrubo sekané mandle dohněda a posypeme jimi při podávání hotové ryby. Zdobíme plátky citronu. Jako přílohu podáváme vařené brambory.