Obalované rybí porce s pikantní omáčkou

1 balíček (400 g) obalovaných rybích porcí, 400 g zmrazených zeleninových fazolek, 1 lžíce oleje, ¼ lžičky čerstvě umletého pepře

Pikantní omáčka: 30 g másla nebo Hery, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 60 – 70 g rajčatového protlaku, ¼ l masového nebo kuřecího vývaru (z kostky), 2 lžičky worcesterské omáčky, ½ lžičky cukru, sůl a pepř podle chuti, 1 lžíce kukuřičné mouky, 1 lžička citronové šťávy.

 

V rozpáleném oleji usmažené rybí porce vyjmeme na ubrousek a necháme okapat přebytečný tuk. Mezitím uvaříme v osolené vodě fazolky, scedíme, opepříme, promícháme s olejem po smažených rybách, vložíme je do nahřáté skleněné mísy a na ně dáme osmažené rybí porce. Omáčku připravíme takto: v rozpuštěném másle osmahneme oloupanou jemně nasekanou cibuli, česnek a mouku, zalijeme vývarem, přidáme rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, cukr, sůl a vaříme, až omáčka zhoustne. Odstavíme a vmícháme citronovou šťávu. Hotovou omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.