Karbanátky z aljašské tresky
1 až 1 ½ kg zmrazené aljašské tresky, 2 – 3 vejce, strouhanka, 1 větší cibule, sůl, pepř, šťáva z ½ citronu, na špičku nože majoránky, ¼ l mléka, olej na smažení
Ryby rozmrazíme, opláchneme studenou vodou, nafiletujeme a nožem seřízneme kůži. Maso umeleme, vložíme do hlubší misky, přidáme vejce, sůl a koření. Cibuli oloupeme, jemně posekáme, strouhankou necháme v mléce nabobtnat, až vznikne hustší kaše a vše vmícháme do masové směsi. Je-li řídká, přidáme ještě strouhanku, vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je v mouce, nebo strouhance a pomalu smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborovou kaší a sterilovanými okurkami nebo nakládanou zeleninou, červenou řepou apod.